Stress Coach Opleiding

stress coach opleiding

De stresscoach opleiding is een lichaamsgerichte coachopleiding op het gebied van stressmanagement. Het is een stresscoach opleiding dat gebruikt maakt van westerse en oosterse methodes zoals qigong, meditatie, NLP en voeding. Deze vorm van coaching/training (BMSR) is vijftien jaar geleden ontwikkeld door Ron Wiggers om mensen met stressgerelateerde klachten, burn-out en SOLK te helpen bij het ontwikkelen van veerkracht en vitaliteit. De basis van de stresscoach opleiding is BMSR dat staat voor Body Mind Stress Release.

Voor wie is de stresscoach opleiding bedoeld?
De stresscoach opleiding is meer dan alleen technieken en methodes leren. Het is een opleiding die jouw als coach / trainer leert werken vanuit je hart en met compassie. De opleiding geef je de gelegenheid je zowel professioneel als persoonlijk te ontwikkelen.
De opleiding is ontwikkeld voor iedereen die een coachingspraktijk wil starten op het gebied van stressmanagement en voor de professionals die zich willen verdiepen in een lichaamsgerichte benadering.

Waarom deze stresscoach opleiding?
Van de mensen die een huisarts bezoeken is de klacht of ziekte 75% stress gerelateerd. Dat betekent dat er heel veel te winnen is met stresspreventie. Toch gaan de meeste mensen door met een verkeerde levensstijl tot dat de klachten zo erg zijn dat ze naar de huisarts moeten omdat ze stressgerelateerde klachten hebben of burn-out zijn.

Wat doet een stresscoach?
Een stresscoach begeleidt en traint cliënten bij het herstellen van de verbinding tussen voelen en denken. De coach doet dat door middel van de body mind stress release methode waarbij Qigong en meditatie belangrijke interventies zijn. Op cognitief gebied begeleidt de stresscoach met NLP technieken en methodes de cliënt om inefficiënt gedag te herkennen en die om te buigen naar efficiënt gedrag zodat, de cliënt weer de regie over zijn leven krijgt.

Wat maakt de stresscoach opleiding special?
Wat de stresscoach opleiding speciaal maakt is dat de student een gedegen basis krijgt in de BMSR-Methodes. Qigong is één van de krachtigste methodes om stress te verminderen en te beheersen. Qigong maakt daarom een groot deel uit van de opleiding. Naast Qigong leert de student meditaties uit de Taoïstische en Boeddhistische tradities. Uit de NLP leert de student hoe je inefficiënt gedrag kunt veranderen en je doel kunt bereiken.

De opleiding als stresscoach omvat niet alleen technieken en methodes om je cliënten te helpen. In de opleiding is een belangrijk onderdeel gereserveerd voor het ondernemerschap. Je kunt nog zoveel beroepsopleidingen hebben gevolgd en de beste zijn in je vak, maar dan ben je nog geen ondernemer.


Eén van de grootste voordelen van deze opleiding is de persoonlijke benadering. De groep bestaat uit maximaal 8 studenten, hierdoor krijgt iedere student maximale aandacht.