Inhoud stresscoach opleiding

In de stresscoach opleiding leer je diverse stress management interventies. De volgende onderdelen komen aanbod.

Coachen
Tijdens het coachen leer je gesprekstechnieken, een intakegesprek afnemen, een behandelingsplan opstellen en vooral luisteren met aandacht en compassie.

Trainen
Je leert tijdens de opleiding een training te geven voor groepen in ontspanningsoefeningen en technieken.

Qigong
Qigong neemt een belangrijke plaats in tijdens de opleiding. We beoefenen qigong om stress in het lichaam te verminderen en in balans te komen. Tijdens de coachopleiding gaan we diverse qigong oefeningen en vormen leren zodat je ze kunt overbrengen op je cliënt. Je gaat je medestudenten trainen zodat zij zich leren ontspannen en dat doen we door middel van:

  • Beweging
  • Diverse ademhalingstechnieken
  • Zelfmassage
  • Aandachttraining oefeningen

Qigong vraagt ook een theoretische onderbouwing. We behandelen o.a. de volgende onderdelen: Qi, San Bao, de dantians, rujing, song, yin en yang, wu wei en de meridianen.

Meditatie
Je leert tijdens de opleiding een aantal meditatievormen. Tevens leer je hoe je deze overbrengt aan cliënten en hoe je ze begeleidt bij hun meditatiebeoefening. 

NLP
NLP betekent Neuro-Linguïstish-Programmeren. Het is een verzameling van technieken en vaardigheden die mensen kunnen helpen te veranderen in hun gedrag, houding en perceptie. Door NLP technieken toe te passen in coaching en therapie, krijgt de cliënt andere inzichten waardoor hij/zij anders tegen problemen, belemmeringen en situaties aankijkt dan voorheen.

Stressmanagement
We behandelen de oorzaken en gevolgen van stress. We gaan in op de fysiologie, de symptomen, voeding en het verschil tussen chronische stress, burn-out, depressie, PTSS, CVS en oververmoeidheid. We kijken naar de relatie tussen draagkracht en draaglast, werkdruk en werkstress.

Voeding
Een gezond voedingspatroon is heel belangrijk voor het goed functioneren van lichaam en geest.
Daarom is het belangrijk om samen met je cliënt te kijken hoe zijn voedingspatroon is. Je gaat leren een voedingsanalyse te maken en de cliënt bewust te maken van zijn voedingspatroon. Gezonde voeding zorgt niet alleen voor vitaliteit, een sterk immuunsysteem en een gezond gewicht maar heeft zeker invloed op het stressniveau.  

Ondernemen / praktijkvoering
Als je een beroepsopleiding of coachopleiding hebt gevolgd ben je niet automatisch ondernemer. Het opzetten van een goedlopende praktijk vraagt andere kwaliteiten dan het daadwerkelijke beroep dat je geleerd hebt. Het blijkt dat de ondernemer die zich goed heeft voorbereid het meest succesvol is.
Tijdens de opleiding wordt er ruim aandacht aan besteed om je te begeleiden bij het opzetten van een eigen praktijk en je wegwijs maakt in de wereld van het ondernemerschap. Heb je al een goedlopende praktijk dan kan je je verdiepen in de ondernemersvaardigheden die je nog niet zo goed beheerst.

De volgende onderdelen komen aan bod:

  • Zelfanalyse
  • Het ondernemersplan
  • Acquisitie, internet, netwerken, folders en brochures
  • Financiën en het opzetten van een administratie en boekhouding
  • Verzekeringen, aansprakelijkheid en wettelijke eisen
  • Parttime of fulltime werken in je praktijk/bedrijf

POP
Tijdens de BMSR Coach opleiding maak je een POP (een persoonlijke ontwikkelingsplan). Hierin beschrijf je je doelstellingen en leg je je eigen ontwikkeling tijdens de opleiding vast. In de intervisie gesprekken bespreken we de inhoud van je POP.