Qigong Practitioner Opleiding

Wat is Qigong?
Qigong is één van de pijlers van de Traditionele Chinese Geneeskunde. De doelstelling van Qigong is om lichaam en geest in balans te brengen en te houden, en zo ziektes en klachten zowel mentaal, emotioneel als fysiek te voorkomen en te bestrijden, zodat men gezond en vitaal kan leven.

Voordelen Qigong:
Qigong kan er weer voor zorgen dat je weer controle krijgt over je lichaam en geest. Je leert door middel van lichamelijke beweging (vormen) ademhalingstechnieken en meditatie om actief aan jezelf te werken. Doordat men mentaal en fysiek sterker wordt is Qigong uitermate geschikt om (werk)stress en negatieve emoties te verminderen en te beheersen. Door Qigong te beoefenen voelt men zich innerlijk rustiger, maar actief en alert in het dagelijkse leven. Qigong verhoogt het concentratievermogen, de creativiteit en je kunt je beter focussen. Qigong heeft een zeer positieve werking voor de mentale en fysieke gezondheid zowel preventief als curatief en één van de belangrijkste aspecten van qigong is het ontwikkelen van een scherp bewustzijn.

De Qigong practitioner opleiding.
De Qigong practitioner opleiding wordt op een informele manier gegeven. De lessen zijn zo opgebouwd dat de deelnemer na de opleiding de geleerde stof op zichzelf kan toepassen en basisoefeningen integreren in zijn/haar professie. De Qigong opleiding is een praktijkgerichte opleidingen. Het zwaartepunt tijdens de opleiding ligt meer op de praktijk (ervaren en voelen) dan op de theorie.

Voor wie is de Qigong opleiding bedoeld?
De Qigong opleiding is bedoeld voor iedereen die zichzelf mentaal, fysiek, mentaal en emotioneel wil ontwikkelen ongeacht lichamelijke conditie, leeftijd of lichaamstype. De Qigong opleiding is ook ontwikkeld voor iedere professional die cliënten helpt om met stress en stressgerelateerde klachten om te gaan. Qigong gebruik je dan in een professionele zetting, voortvloeiende uit het beroep waarin je werkzaam bent.