Qigong voor therapeuten

De training/bijscholing qigong voor therapeuten is ontwikkeld voor iedere professional, uit de complementaire en reguliere zorg zoals: acupuncturisten, Shiatsu therapeuten, Tuina therapeuten, fysiotherapeuten. Maar ook als stresscoach of mindfulness trainer kun je Qigong integreren in je professie.

Qigong is een 4000 jaar oude lichaamsgerichte therapie uit de Chinese geneeskunde en één van de krachtigste interventie om stress te verminderen en te beheersen. Qigong heeft als doelstelling lichaam en geest in balans te brengen en te houden en zo ziektes en klachten zowel mentaal, emotioneel als fysiek te voorkomen of te bestrijden.

Dit gebeurt door middel van:

  • Lichamelijke bewegingen
    Door rustige lichamelijke bewegingen ontwikkel je Song (ontspanning). Je leert aandacht aan je lichaam geven zodat je je lichaam weer kunt voelen. En zo de opgeslagen stress in je lichaam los te laten.
  • Ademhalingstechnieken
    Je ademhaling heb je altijd bij je. Door de juiste ademhalingstechniek aan te leren kun je stress leren reduceren en beheersen.
  • Meditatie
    Door middel van meditatie ontwikkel je Rujing (het betreden van rust).

Doelstelling:
Het doel van de bijscholing is om professionals ontspanningsoefeningen aan te leren zodat men die kan integreren in hun professie. Tijdens de bijscholing leert men lichamelijke en mentale oefeningen om stress te verminderen of te elimineren en je lichaam weer te voelen.

De bijscholing is ervaringsgericht met diverse ontspanningsoefeningen uit de Qigong. Het zwaartepunt tijdens de bijscholing ligt meer op de praktijk dan op de theorie.

Inhoud van de bijscholing: Qigong voor professionals:
Wat is Qigong
Theorie Chinese geneeskunde
Basishoudingen
Stretching
Stress reduceren door middel van Qigong
Qigong voor nek, schouders, (onder) rug en benen
Ademhalingsoefeningen
Aandachtsoefeningen
Visualisatie oefeningen
Meditatie

Wat wordt er van de deelnemer verwacht?

Van de deelnemer wordt een actieve bijdrage gevraagd om de diverse Qigong oefeningen aan te leren. Het is de bedoeling dat je iedere dag thuis geoefend. Zodat je in het verloop van de bijscholing/training ontdekt wat Qigong je te bieden heeft en het kan integreren in je professie.

Wat neemt u mee als deelnemer?
Makkelijke, niet knellende kleding
Tai Chi schoenen of binnen sportschoenen

Data:
Groep 1 Zaterdag 11-18-25 mei 2019 Deze bijscholing is VOL
Groep 2 Zaterdag 15-22-29 juni 2019 Deze bijscholing is VOL

Tijd:

Van 10:00 tot 17:00

Studiebelasting:
SBU: 30 uur

Studiemateriaal:
Syllabus

Opleidingsadres:
Koningsplein 37 Den Haag

Investering:
€ 450 ,- incl. btw. Koffie, thee en versnaperingen. Excl. lunch.

Docent:
Ron Wiggers.